U bent hier

Spelpunt Spellenavond: De Kapitalisten van Catan

Money makes the world go round, zelfs op een onschuldige avond als deze. We bekijken deze keer een bekend gezelschapsspel door een geldkleurige bril: De Kapitalisten van Catan.

Wanneer: 
woensdag 5 april 2017,
18:00 tot 21:30
woensdag 3 mei 2017,
18:00 tot 21:30
woensdag 7 juni 2017,
18:00 tot 21:30
Waar: 
Muntpunt, Literair Salon +1 (Schildknaapgebouw), Munt 6, Brussel 1000
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt

Elke eerste woensdag van de maand organiseren we een oergezellige Spelpunt Spellenavond in het Literair Salon. Breng gerust een eigen drankje mee en zoek een plek aan de speeltafel.

In april wagen we ons samen aan ‘De Kolonisten van Catan’, en we proberen het spel nog leuker te maken ... met geld. Verschillende hedendaagse en historische muntsystemen passeren de revue. Welk systeem verhoogt de spelvreugde? Welke mate van ongelijkheid voelt goed? In hoeverre lijkt het resultaat op ons huidige geldstelsel?

Doe je mee? Interesse in geld is een must, ervaring met ‘De Kolonisten van Catan’ een voordeel. De begeleiding van het spel is in handen van Muntuit, het Nederlandstalig informatieplatform voor complementaire munten.

Deze activiteit is deel van Money for Nothing: De Week van het Geld in Muntpunt. Klik op de link voor meer 'tips for free'!

Ook interessant: 
Spel
Wekelijks op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Hou je van games, ontdek je graag nieuwe games en neem je het nu en dan eens op tegen vrienden in een spannend spel? Ontdek de Game Zone!