U bent hier

Catalogus

Muntpunt vroeg een aantal jazzkenners, binnens- en buitenshuis, naar hun favoriete Belgische jazzplaten van de laatste jaren. Wij spoorden al die albums op en maakten ze beschikbaar om te lenen. Klaar om jezelf in de opwindende Belgische jazzscene te smijten?

Bekijk hier het volledige overzicht (PDF).

28.03 tot 30.06
Muntpunt +3

Eten, wonen, vakantie, shoppen: alles heeft een prijs. Geld speelt een belangrijke rol in onze wereld, en iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Je bent dus maar beter op de hoogte.

Dat kan met deze selectie van uiteenlopende titels over geld en geen geld, over sparen en besparen, over rente en investeren. 20 tips for free, telkens in 3 exemplaren.

Money for Nothing: De Week van het Geld in Muntpunt (27.03 - 15.04)

Vanaf 01.03
Muntpunt +2

Elk jaar nomineert Muntpunt, samen met een aantal bibliotheken wereldwijd, 3 romans die meedingen naar de meest prestigieuze literatuurprijs voor Engelstalige fictie. Komen in aanmerking voor 2017: oorspronkelijk in het Engels geschreven romans die in 2015 verschenen of uit een andere taal vertaalde werken, waarvan de originele uitgave niet ouder is dan 5 jaar.

De winnaar ontvangt € 100 000 van de gulle sponsor (Dublin City Council). Voor de prijs van 2017 bood Muntpunt in haar collectie 121 titels aan die in aanmerking komen. Onze 3 genomineerden waren Tom Lanoye ('Fortunate Slaves'), T.C. Boyle ('The Harder They Come') en John Irving ('Avenue of Mysteries'). Uit de longlist van 147 titels wordt op 11 april 2017 een shortlist samengesteld, waarna de jury de winnaar zal bekend maken op 21 juni. Die jury wordt internationaal samengesteld en bestaat uit vooraanstaande literatuurkenners, schrijvers, professoren, critici en vertalers.

In onze Engelstalige collectie vind je nu reeds 177 romans die in aanmerking komen voor de prijs in 2018. Ze zijn voorzien van een zwart-witte sticker met vermelding “Dublin Literary Award”. De 3 meest uitgeleende boeken hiervan, nomineert Muntpunt voor de prijs in 2018. Lees jouw favorieten en bepaal zo mee wie we nomineren!

Maart is jeugdboekenmaand, met als thema M/V/X: over jezelf zijn, identiteit, rolpatronen, jongens/meisjes en alles daar tussenin.

Ontdek hier alle activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand in Muntpunt. M/V/X is een maand vol activiteiten, over meisjeszaken die ook jongenszaken zijn en andersom, voor kinderen en ouders, op een plek waar je bent wie je bent. 

Muntpuntmedewerkster Annemie neemt je mee op een ontdekkingstocht door de bib, waarbij ze fictie en non-fictie aan elkaar linkt in een eigenzinnige boekenrondleiding. Ontdek hier welke titels ze daarvoor gebruikt!

16.12 tot 28.02
Muntpunt, Agora 0

Muntpunt brengt dichters dichter bij jou! Onder de titel ‘Rijm en IJzel’ vieren we dit jaar de Poëzieweek. Daarom halen we alle gedichten, rijmen, epen, jamben, limericks, haiku’s, ballades, sonnetten, kwatrijnen en verzen uit de kast.

Ontdek hier alle ‘Rijm en IJzel’-activiteiten. Voor nog meer poëzie kan je steeds terecht op de 2de verdieping.