U bent hier

Catalogus

01.03 tot 30.04
Agora 0

Tijdens het Passa Porta Festival delen een honderdtal Belgische en internationale schrijvers in alle mogelijke talen en genres hun ideeën, hun liefde voor het woord en hun passie voor teksten. Om het makkelijk te maken verzamelde Muntpunt de recentste boeken uit hun oeuvres.

Ontdek de activiteiten in Muntpunt op www.muntpunt.be/passa-porta-festival en het volledige festivalprogramma op www.passaportafestival.be.

Maart is jeugdboekenmaand, met als thema M/V/X: over jezelf zijn, identiteit, rolpatronen, jongens/meisjes en alles daar tussenin.

Ontdek hier alle activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand in Muntpunt. M/V/X is een maand vol activiteiten, over meisjeszaken die ook jongenszaken zijn en andersom, voor kinderen en ouders, op een plek waar je bent wie je bent. 

Vanaf 28.03
Muntpunt +3

Eten, wonen, vakantie, shoppen: alles heeft een prijs. Geld speelt een belangrijke rol in onze wereld, en iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Je bent dus maar beter op de hoogte.

Dat kan met deze selectie van uiteenlopende titels over geld en geen geld, over sparen en besparen, over rente en investeren. 20 tips for free, telkens in 3 exemplaren.

Money for Nothing: De Week van het Geld in Muntpunt (27.03 - 15.04)

16.12 tot 28.02
Muntpunt, Agora 0

Muntpunt brengt dichters dichter bij jou! Onder de titel ‘Rijm en IJzel’ vieren we dit jaar de Poëzieweek. Daarom halen we alle gedichten, rijmen, epen, jamben, limericks, haiku’s, ballades, sonnetten, kwatrijnen en verzen uit de kast.

Ontdek hier alle ‘Rijm en IJzel’-activiteiten. Voor nog meer poëzie kan je steeds terecht op de 2de verdieping.

Muntpuntmedewerkster Annemie neemt je mee op een ontdekkingstocht door de bib, waarbij ze fictie en non-fictie aan elkaar linkt in een eigenzinnige boekenrondleiding. Ontdek hier welke titels ze daarvoor gebruikt!

Vanaf 01.12
Muntpunt +4

Muntpunt maakte een selectie van 20 Spaanse en Italiaanse literaire werken die eenvoudig zijn qua stijl, woordenschat en zinsconstructie. Zo kan je op een toegankelijke wijze Italiaanse en Spaanse literatuur in de originele taal lezen. Van alle titels zijn er 3 exemplaren beschikbaar, zodat taalknobbels in spe niet op hun honger hoeven te zitten.

Van sommige werken vind je ook de Nederlandse vertaling in onze collectie. Op die manier kan je tegelijkertijd het origineel én de vertaling lezen. Een goede methode die je daarna voor moeilijkere boeken kan gebruiken.