U bent hier

Catalogus

Vanaf 10.01
Muntpunt +3

Verliefdheid of liefdesverdriet, single of koppel, monogaam of open relatie?

Liefde heeft verschillende kanten en gezichten. Daarom selecteerde Muntpunt een 25-tal uiteenlopende titels die je laten proeven van liefde, in al haar diversiteit. Er zijn telkens 3 exemplaren beschikbaar, omdat liefde iedereen aangaat.

16.12 tot 28.02
Muntpunt, Agora 0

Muntpunt brengt dichters dichter bij jou! Onder de titel ‘Rijm en IJzel’ vieren we dit jaar de Poëzieweek. Daarom halen we alle gedichten, rijmen, epen, jamben, limericks, haiku’s, ballades, sonnetten, kwatrijnen en verzen uit de kast.

Ontdek hier alle ‘Rijm en IJzel’-activiteiten. Voor nog meer poëzie kan je steeds terecht op de 2de verdieping.

Muntpuntmedewerkster Annemie neemt je mee op een ontdekkingstocht door de bib, waarbij ze fictie en non-fictie aan elkaar linkt in een eigenzinnige boekenrondleiding. Ontdek hier welke titels ze daarvoor gebruikt!

Vanaf 01.12
Muntpunt +4

Muntpunt maakte een selectie van 20 Spaanse en Italiaanse literaire werken die eenvoudig zijn qua stijl, woordenschat en zinsconstructie. Zo kan je op een toegankelijke wijze Italiaanse en Spaanse literatuur in de originele taal lezen. Van alle titels zijn er 3 exemplaren beschikbaar, zodat taalknobbels in spe niet op hun honger hoeven te zitten.

Van sommige werken vind je ook de Nederlandse vertaling in onze collectie. Op die manier kan je tegelijkertijd het origineel én de vertaling lezen. Een goede methode die je daarna voor moeilijkere boeken kan gebruiken.