U bent hier

Money for Nothing: De Week van het Geld in Muntpunt

27.03 tot 15.04

Verrijk je kennis over geld en geen geld, over sparen en besparen, over rente en investeren –  tips for free!

Eten, wonen, vakantie, shoppen: alles heeft een prijs. Geld speelt een belangrijke rol in onze wereld, en iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Je krijgt zakgeld of loon, je geeft uit aan eten of kleren, je zet opzij voor een verre reis of om de huur te kunnen betalen ... Je bent dus maar beter op de hoogte.

Met Money for Nothing organiseert Muntpunt tijdens de (inter)nationale Week van het Geld een heleboel uiteenlopende activiteiten, van infosessies tot een spellenavond.

Ontdek hier het programma!
Expo
28 maart, 10:00

Wat hebben schelpen, zout, de belga en de euro gemeen? Leer er alles over in deze expo over de geschiedenis van het geld.

Theater
28 maart, 19:00

‘Het wondereiland Barataria’ is een kroniek over het vallen en opstaan van geld op een eiland hier ver vandaan. Of ligt het dichterbij dan we denken?

Lezing
29 maart, 15:00

Hoe (nog) beter op de kleintjes letten? In de meeste gezinnen rijst die vraag weleens. Deze lezing schotelt je een heleboel nuttige tips voor.

Wandeling
30 maart, 12:30

Muntpunt en de Muntschouwburg, what’s in a name? Ze liggen allebei aan het Muntplein, waar decennialang geld werd geslagen.

Film
30 maart, 19:00

Een satirische documentaire à la Michael Moore, maar dan in Noord-Frankrijk (bijna België, quoi). Politicoloog Frank Vanaerschot zorgt na de film voor inzicht en duiding.

Infosessie
31 maart, 10:00

Heb je specifieke vragen over budget en/of schulden? De dienst Schuldbemiddeling van CAW Brussel beantwoordt ze in een individuele consultatie zonder afspraak.

Infosessie
31 maart, 10:00

Zorgen over achterstallige huur, verborgen kosten, waarborg? Kom gerust bij ons je licht opsteken.

Infosessie
31 maart, 11:00

Tijdens deze infosessie leer je meer over hoe je inkomsten en uitgaven beter in balans kunt houden.

Workshop
1 april, 15:00

Hoe zou jouw geld eruitzien? Laat je creativiteit de vrije loop en teken jezelf rijk!

Wandeling
1 april, 15:00

Een eigen woning kopen of bouwen is voor velen het ideaal én het eindpunt. Maar heb je al eens gedacht aan verhuren of cohousing?

Spel
5 april, 18:00

Money makes the world go round, zelfs op een onschuldige avond als deze. We bekijken deze keer een bekend gezelschapsspel door een geldkleurige bril: De Kapitalisten van Catan.

Lezing
15 april, 09:30

Tijdens het ontbijt krijg je het thema ‘zakgeld’ op je bord. Ouders én kinderen mogen vragen stellen en beantwoorden, dat is Mighty Morning.

 
Money for Nothing vindt plaats in het kader van De Week van het Geld, een initiatief van Wikifin.be, samen met De Tijd en Radio 1. In 2017 vindt de tweede editie van deze themaweek plaats van 27 maart tot 2 april. Het doel van De Week van het Geld is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar maken en extra aandacht schenken aan financiële educatie. De hele week vinden er diverse activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. Dit jaar is ‘Sparen of niet’ het centrale thema van De Week van het Geld.

Partners

Voor Money for Nothing werkt Muntpunt samen met BIZ Brussel, Brukselbinnenstebuiten, CAW Brussel, FairFin vzw, Gezinsbond, Korei vzw, Maison Slash, Muntuit en het Museum van de Nationale Bank.