U bent hier

Zalen huren en reserveren

Muntpunt huren of gebruiken?

Muntpunt is een groot huis en wil dat open stellen aan iedereen die iets met Brussel heeft. Daarom verhuren we ook de ruimtes die we ter beschikking hebben. Muntpunt is er om gebruikt te worden voor presentaties, workshops, vergaderingen, tentoonstellingen ... Het gebouw wordt intensief gebruikt door Muntpunt zelf, maar heb je een idee of een plan? Huur dan één van onze ruimtes.

Praktische informatie

De zalen zijn in eerste instantie bedoeld voor verenigingen en organisaties uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse rand, maar afhankelijk van de beschikbaarheid en de aard van de activiteiten komen ook andere organisaties, verenigingen, bedrijven en privépersonen in aanmerking om een zaal of vergaderruimte te huren.

De zalen worden evenwel niet verhuurd voor privé-feesten (huwelijk, verjaardag, party), concerten, film- en theatervoorstellingen.

Een paar praktische richtlijnen:

  • Alvorens een aanvraag in te dienen, raden we aan om de specifieke kenmerken van de beschikbare ruimtes te overlopen in de brochure.
  • Omwille van veiligheid en comfort houden we ons strikt aan de maximum capaciteit en het type activiteit in functie van de mogelijkheden van de zaal.
  • Het zaaltarief omvat de huurprijs voor de zaal, het nodige meubilair en de audiovisuele apparatuur.
  • Muntpunt stelt in principe geen personeel ter beschikking voor een activiteit van een externe organisator. Wij raden aan om je activiteit met voldoende eigen mensen te ondersteunen.

Voor meer informatie, contacteer ons via zakelijk@muntpunt.be

Feestzaal Mallemunt

3de verdieping - Schildknaapgebouw
De hoogste verdieping van het 19de-eeuwse Schildknaapgebouw is opengewerkt naar de zolder tot een knappe ontvangstruimte. Ideaal voor recepties, voorstellingen en feesten

Capaciteit:
Receptie (staand): 90
Theater en vergadering: 80

Prijzen:
halve dag: € 400
volledige dag: € 650
zaterdag (tot 18:00): € 500

Literair Salon

1ste verdieping - Schildknaap
Boven het Grand Café bevindt zich het Literair salon, uitgevoerd in lichte tinten, met dubbele deuren, hoge ramen en netjes gerestaureerd sierpleisterwerk.

Capaciteit:
Receptie (staand): 80 personen
Theater: 60 personen
Salon: 40 personen

Prijzen:
halve dag: €400
volledige dag: €650
zaterdag (tot 18u): €500

Vergaderzalen

2de verdieping - Schildknaapgebouw

Zinneke 1

Capaciteit: 20 (tot 40)

Prijzen:
halve dag: € 250
volledige dag: € 400
zaterdag (tot 18:00): € 350

Zinneke 2

Capaciteit: 12 (tot 20)

Prijzen:
halve dag: € 150
volledige dag: € 250
zaterdag (tot 18:00): € 200

Ketje

Capaciteit: 16 (tot 24)

Prijzen:
halve dag: € 150
volledige dag: € 250
zaterdag (tot 18:00): € 200

Bekijk meer foto's

Auditorium De Wolken

5de verdieping - bibliotheekgedeelte
In dit gezellige auditorium kunnen een vijftigtal mensen een persconferentie of boekpresentatie bijwonen. Of een programmavoorstelling of ...

Capaciteit: 50 personen

Prijzen:
halve dag: € 400
volledige dag: € 650
zaterdag (tot 18:00): € 500

Opgelet: enkel beschikbaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Agora

Gelijkvloers – bibliotheekgedeelte

De Agora is een grote open publieke ruimte op het gelijkvloers van de bibliotheek waarin hoofdzakelijk de eigen programmatie van Muntpunt aan bod komt. Deze ruimte is echter niet geschikt noch bestemd voor interne besloten evenementen zoals plenaire zittingen, workshops en vergaderingen.

Naargelang beschikbaarheid is het mogelijk om buiten de openingsuren van de bibliotheek de Agora af te huren voor ‘special events’ (recepties, presentaties …). Gelieve hiervoor een gedetailleerde aanvraag in te dienen of een afspraak te maken via zakelijk@muntpunt.be.